DIŞLANMADAN SAYGIYA PROJESİ

Dışlanmadan Saygıya Projesi ile kültürlerarası engelleri kırmak, sosyal dışlanma konusundaki farkındalığı artırmak, sosyal dışlanma ile mücadele eden ortak kuruluşlarla bağlantı kurmak, yaygın eğitimde hoşgörüyü öğretmek ve modern yöntemlerle çalışmak, insan kaynaklarının geliştirilmesinde hareketliliği artırmak, iddialı sosyal davranışlar oluşturmak hedeflenmiştir.

Etkinlik Yılı

Katılımcı Sayısı

36 genç

Proje Süresi ve Bölgesi

11 gün  - Polonya

İşbirliği İçine Girilen Kurumlar

Aktywni dla Długopola Górnego Polonya

Deneyimler, Tecrübeler ve İnsana Dokunan Yönleri

Projemiz, Polonya’nın Zakopane kentinde 10-18 Kasım 2016 tarihleri arasında 6 ülkeden (Bulgaristan, Polonya, Türkiye, Romanya, İspanya, Yunanistan) toplamda 36 katılımcıyla birlikte gerçekleştirildi.

Katılımcı gruplar arasında saygı konusunu ön planda tutan tartışmalar, entegrasyon oyunları, katılımcıların kendi engellerini aşacak ve grup etkinlikleri, gruplar halinde ve gruplar arasındaki tartışmalara katılmaya teşvik edecek aktiviteler, grup tanıtımı, multimedya sunumları, çalıştaylar, bireysel çalışma, proje çalışması yöntemleri (beyin fırtınası , analiz), ileri adım, kart oyunları, enerji verici aktiviteler gerçekleştirildi. Gündelik hayatta var olan aktiviteler gözetilerek saygı olgusunu daha ön planda tutabilecek faaliyetler tespit edildi. Projenin bu çalışmaları sonucunda ise

• “Barış Askeri” modelini yaratmak

• Dil yeteneklerini ve iletişim becerilerini arttırmak

• Benlik saygısı ve kendine güveni arttırmak

• Gruptaki sorunu çözme konusunda yeterlilikler gibi pek çok temel beceriyi kazanmak

• Yaratıcılığı arttırmak ve katılımcıların daha açık görüşlü olmalarına yardımcı olmak

• Olumlu davranış örneklerine teşvik etmek kararları alındı ve kendi ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarına bu maddelerin iletilmesi, sivil topluma yönelik yapacakları çalıştayda bu saygı kavramının halka indirgenmesi talep edilmiştir.