Haberler   »  Haber Listesi   »  Haber Detayı

III. HELİN BAŞAK SANAT FESTİVALİ GERÇEKLEŞTİ!

Başak Kültür ve Sanat Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği Helin Başak Sanat Festivali’nin üçüncüsü, 9-10 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti. Festivalin bu seneki teması, tüketim kültürünün artması sonucu ortaya çıkan bilinçsiz kaynak kullanımının önüne geçmek amacıyla geri dönüşüm olarak belirlendi.

Festival kapsamında, etkinliklerimizin ana malzemeleri geri dönüştürülebilir atıklardı. Kadıköy Özgürlük Parkı’nda gerçekleşen festivalimizin birinci gününde; çocuklar hayal güçlerini kullanarak geri dönüştürülebilir atıklar ile kendi oyuncaklarını tasarladılar. Gün boyu devam eden geri dönüşüm, origami ve yüz boyama atölyelerinin yanı sıra; satranç, ritim, resim atölyeleri ve müzik dinletisi festivalimizin ilk gününü oluşturdu. Geri dönüşüm atölyesinde çocuklar pet şişeleri, yumurta kapları, yoğurt kovaları, kağıt atıklar, teneke kutular, plastik atıklar gibi geri dönüşüm malzemelerini, boyalar ve hayal güçleri ile birleştirerek çeşitli oyuncaklar ürettiler. Origami atölyesinde atık kağıtlardan sevdikleri hayvanları kağıt katlama sanatı ile oluşturmayı öğrenip, yüz boyama atölyesinde bu karakterlere büründüler. Yine geri dönüştürülebilir atıklardan yapılan satranç ve dama takımı ile gün boyu bu oyunları oynadılar. Resim atölyesinde ise hayal güçlerini özgürce kumaşlara yansıttılar. Gönüllülerimiz eşliğinde gerçekleşen ritim atölyesinde, çocuklar ritim duyularını kullanarak, takım çalışmasının önemini keşfettiler. Gün sonunda katılımcı çocuklarımız ve aileleri, gönüllülerimizin gerçekleştirdiği müzik dinletisinde etnik müziğin ezgileri ile keyifli bir akşam geçirdiler.

Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivalimizin ikinci gününde ise, çocuk tiyatro grubumuz olan Başak Çocukları ‘Küçük Prens’ adlı oyunu sergiledi. Çocukların sergilediği tiyatro oyunu izleyiciler tarafından beğeni ile seyredildi. Gün boyu parmak kukla, yaratıcı drama, geri dönüşüm ,origami ve yüz boyama atölyeleri gerçekleşti. Çocuklar parmak kukla atölyesinde sevdikleri karakterlerin kuklalarını yaptıktan sonra, drama atölyesinde bu kuklalara hayat vererek, bir masal oluşturdular. Drama atölyesi ile çocuklar, hayal güçlerini etkin bir şekilde kullanmayı, ekip olmayı ve sahne üzerinde yapılan bu çalışma ile topluluğa hitap etmeyi deneyimlediler.

Facebok Paylaş